Laddar, vänta lite...

Skrivplattor/Blockomslag

Det finns många tillfällen då man inte har tillgång till ett bord, men
ändå vill göra anteckningar i ett block eller på lösa papper. Typiska exempel kan vara arbete i ett lager eller utomhus. Här är skrivplattan ett oumbärligt hjälpmedel.

En skrivplatta är en skiva av ett hårt format, vanligen i format som passar A4, där det finns en klämma i överkant som kan klämma fast ett block eller ett antal lösa papper. Den fungerar ju även som ett skydd för blocket eller papperen när man plockar det ut och in i bilar eller andra fordon. Ett block utan skrivplatta vill gärna vika sig på det mest olämpliga sätt. Om det är lösa blad vill de gärna ”försvinna”. I vårt sortiment finns skrivplattor i många olika färger och även i transparent utförande. Materialet kan vara plast eller aluminium.

Vi har även skrivplattor avpassade för formatet A3. Vissa skrivplattor finns med ett praktiskt omslag i plast, som skyddar blocket mot smuts eller regn. I de fall man vill ha enbart ett smuts- eller regnskydd har vi blockomslag passande A4, A5 och A6. De finns i olika material som plast och konstläder. På insidan av omslaget finns en ficka för till exempel räknedosa, visitkort eller notislappar.