Laddar, vänta lite...

Pappersbindare

Pappersbindare är ett enkelt och dessutom billigt sätt att samla ett stort eller litet antal lösa papper i en väl sammanhållen bunt. Behovet att samla ihop lösa papper har funnits i sekler. Det är inte mer än några decennier sedan varje kontor med självaktning lät binda in sina dokument före arkivering i ett snyggt band. Onekligen blev det vackert, men idag skulle det ge orimliga kostnader.

Våra pappersbindare finns i flera utföranden och material. Pappersbindare har dessutom den stora fördelen att de är enkla att ta upp om man behöver fylla på med mer papper, och kan sedan enkelt återförslutas. Jämfört med arkivering i pärmar är metoden med pappersbindare tydligt billigare och tar försumbar plats före användning.

I vårt sortiment finns pappersbindare av plast eller metall som kan användas för att bunta ihop papper upp till flera centimeters tjocklek. Varianten med metall har plastbeläggning som skydd. Det finns också en typ av clips som snabbt och enkelt ”buntar ihop” upp till cirka 25 ark.
På många arbetsplatser är våra pappersbindare en standardprodukt som finns på allas skrivbord, inte bara hos arkivavdelningen. Det är ju ett mycket enkelt sätt att temporärt eller långsiktigt samla utskrifter och dokument i till exempel ett visst projekt.