Laddar, vänta lite...

Musmattor/Handlovsstöd

God ergonomi är naturligtvis viktigt vid alla typer av arbete, och detta gäller i synnerhet då man långa perioder arbetar med mus eller tangentbord. Ett ofta uppkommande besvär är så kallad musarm, som yttrar sig som värk eller stelhet i handen eller armen. Problemet uppstår genom att man vid arbete med musen gör många och upprepade små rörelser med spända handmuskler eller att man arbetar vid tangentbord utan avlastning av armarnas tyngd. De här besvären kan uppkomma även om man ställt in bordshöjd och bildskärmshöjd på bästa sätt.

I vårt sortiment finns ett mycket stort anta musmattor, många med microstrukturerad yta för att ge bästa precision. De finns enfärgade i olika färger, men också många med mönster, till exempel vår serie med mönster från orientaliska mattor. För att minska risken för musarm finns ett sortiment av musmattor med handledsstöd, som avlastar tyngden från armen, och därmed minskar belastningen på handen.

För personer som arbetar mycket med tangentbord finns ett antal olika handledsstöd som sätts framför tangentbordet. De avlastar tyngden från armarna, och ger en rejäl avlastning för händerna.
Materialet i dessa stöd är skumgummi eller gel. I vårt sortiment finns även underarmsstöd. Det har samma principiella funktion som handledsstöd, men avlastar större delen av underarmen.