Laddar, vänta lite...

Kollegieblock

Ordet kollegieblock kommer från det engelska ordet college, som väl närmast kan översättas med högskola. Man tog fram ett block speciellt lämpat för studenter på college, och den typen av block finns nu över hela världen. Även om det började som ett hjälpmedel för studenter används idag dessa block av en stor mängd yrkeskategorier. Blocken finns med papper som är linjerat, rutat eller blankt, anpassat för de som skriver, räknar eller ritar. De finns också i olika papperskvaliteter.

Gemensamt för kollegieblock är spiralbindningen, det vill säga att bladen hålls ihop med en spiralformad, plastklädd metalltråd i ryggen. Formatet är vanligen A4 eller A5. De flesta block i A4 har hålslagning. Ett blad som rivs ut kan lätt rensas från den del som satt i spiralbindningen och sättas i en pärm eller buntas med andra blad med hjälp av en pappersbindare.

Vi har ett stort utbud av kollegieblock för alla behov och i många olika pärmar och omslag. Vissa modeller har flyttbara index. Det innebär att om man till exempel använder ett kollegieblock för olika skolämnen eller olika delprojekt kan man lätt hitta var man senast skrev i de olika delarna.
I vårt sortiment finns även kollegieblock som är en kombination av anteckningsbok och förvaringsmapp, där man kan förvara dokument, USB-sticka, penna och annat.