Laddar, vänta lite...

Bildskärms- Stativ/Armar

Arbete vid bildskärm kan ge mycket olämpliga ergonomiska förhållanden, och det här är ett ökande problem. Man beräknar att av Sveriges 4 miljoner i arbete så har 75 procent mer eller mindre regelbundet arbete framför en bildskärm.

Långvarigt arbete i en ergonomiskt dålig arbetsställning leder mycket ofta till arbetsskador. Arbetsgivare av idag har ett stort ansvar för de skador som kan uppkomma, och måste också bära stora delar av kostnaden för rehabiliteringen.
Felaktig placering av en bildskärm kan ge upphov till många olika besvär, ett av de vanligaste är den så kallade ”gamnacken”. Detta är en typ av nackbesvär som man får genom att sitta framför en bildskärm med kutande rygg och hakan framskjuten. Ganska snabbt kan man utveckla ömhet och stelhet i nacke och övre delen av ryggen, och i svårare fall blir det ett kroniskt tillstånd.

De bildskärmsställ vi har i vårt sortiment kan justeras så att man får en optimal arbetshöjd, både med hänsyn till personens längd och egenskaper hos eventuella glasögon. Vissa bilskärmsställ har dessutom små plattformar som man kan sätta på ena eller båda sidorna. Man får då en utmärkt plats för till exempel högtalare. Vissa ställ har utrymme för tangentbordet under stället, andra har fack för skrivbordstillbehör.